Recensie

Recensie

Weezer brengt ode aan ouderwetse radiohits

Rockfans zullen er nu ook aan moeten geloven: autotune rukt op in traditionelere genres dan de hiphop en r&b waarin de elektronische stemvervorming voor het eerst opgang maakte. Bij de Amerikaanse rockband Weezer is dat geen groot drama. Hun zonnige liedje ‘Feels Like Summer’ heeft een prettig kermisgevoel, met schaamteloos lalala-koor en een vette knipoog naar Simply Reds ‘Holding Back the Years’.

De sfeer op Weezers elfde album Pacific Daydream is over de gehele linie wat meer poppy dan de indiepunkrock waarmee de groep van zanger en gitarist Rivers Cuomo bekend werd. ‘Beach Boys’ is een ode aan ouderwetse radiohits in een „hip hop world”. De seventiespop van Hall & Oates klinkt door in ‘Get Right’ en ‘Happy Hour’. Als gewoonlijk grossiert Cuomo in melodieën die zich met geniepige kleine weerhaakjes in het muziekgeheugen nestelen, met het stadionwaardige rockrefrein van ‘Weekend Woman’ als plat maar onweerstaanbaar hoogtepunt.