Thuiskok

Anzackoekjes

Deze haverkoekjes zijn lekker voor tussendoor, maar ook prima geschikt bij het ontbijt.

Verhit de oven tot 150 graden. Bekleed twee grote bakplaten met bakpapier en zet opzij. Vermeng de havervlokken, de bran flakes, het kokos, de bloem, de kristalsuiker, de basterdsuiker, de rozijnen en de citroenrasp in een grote kom en zet opzij. Verwarm de boter met de honing en het water in een kleine pan op laag vuur tot de boter is gesmolten. Neem de pan van het vuur en roer het zuiveringszout snel gedurende circa 15 seconden door het botermengsel tot het licht en schuimig is. Giet het mengsel in de kom met droge ingrediënten, meng alles goed en vorm er 22 ballen van ter grootte van een golfbal, elk van circa 40 gram. Verdeel de deegballen over de bakplaten en zorg voor steeds 5 cm tussenruimte.

Bak de koekjes 18 to 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn maar nog iets zacht. Haal de koekjes uit de oven en laat ze 5 minuten op de bakplaat liggen voordat u ze op een rooster legt om ze koud te laten worden. De koekjes moeten van buiten krokant zijn, maar in het midden nog enigszins stevig.