OuderenZorg

Oud-minister Henk Kamp voorzitter brancheclub ActiZ

Oud-minister Henk Kamp (VVD) wordt de nieuwe voorzitter van ActiZ, een brancheorganisatie voor zorgondernemers. Kamp is maandag voorgedragen aan de algemene ledenvergadering van de vereniging, woensdag zal gestemd worden over zijn voordracht, meldt de organisatie. Kamp is de eerste minister uit het vorige kabinet die een nieuwe functie lijkt te hebben. De oud-minister zal voor drie jaar benoemd worden. Hij volgt Guus van Montfort op, die sinds 2011 voorzitter van het bestuur van ActiZ was. Bijna 400 zorgorganisaties zijn aangesloten bij ActiZ. De branchevereniging houdt zich voornamelijk bezig met ouderenzorg. De ondernemers die bij de organisatie zijn aangesloten, bieden zorg aan ongeveer 2 miljoen patiënten. Kamp was in diverse functies 23 jaar actief in de nationale politiek. (NRC)