Jurylid Britse kookshow twittert per ongeluk naam winnaar

Prue Leith moest diep door het stof, nadat ze op reis per ongeluk twaalf uur te vroeg de naam van de winnaar op Twitter had geplaatst.

Prue Leith als jurylid voor the Great British Bake Off van Channel 4.
Prue Leith als jurylid voor the Great British Bake Off van Channel 4. Foto screenshot YouTube / Channel 4

Het Britse jurylid Prue Leith heeft dinsdag haar excuses moeten maken aan miljoenen kijkers van The Great British Bake Off - de Britse kookshow waar Heel Holland Bakt op is gebaseerd. Ze had dinsdagmiddag in een tweet de winnaar van de show gefeliciteerd, tot grote ontzetting van de producenten en fans van de kookshow: de finale wordt namelijk dinsdagavond pas uitgezonden.

Het 77-jarige jurylid is momenteel op reis in het Aziatische Bhutan, en zegt zich in de tijd te hebben vergist. Leith ging er vanuit dat de finale al was uitgezonden, terwijl die in werkelijkheid pas twaalf uur later zou beginnen. De spoiler werd al snel verwijderd, maar het kwaad was toen al geschied.

Twitter avatar PrueLeith Prue Leith I am so sorry to the fans of the show for my mistake this morning, I am in a different time zone and mortified by my error #GBBO.

De blunder is extra pijnlijk omdat het voor Leith het eerste seizoen is als jurylid van het populaire programma. De finale van The Great British Bake Off is dinsdagavond om 20.00 uur (lokale tijd) te zien op het Britse Channel 4, dat de uitzendrechten dit jaar overnam van de BBC.