Japanse politie vindt lichaamsdelen in koelboxen

In een appartement vond de politie lichaamsdelen verborgen in koelboxen. De politie stuitte op de lichamen tijdens een onderzoek naar een vermiste vrouw.

Agenten en forensisch experts aan het werk voor het huis waar de lichaamsdelen werden gevonden.
Agenten en forensisch experts aan het werk voor het huis waar de lichaamsdelen werden gevonden. Foto AP

De politie heeft ten zuidwesten van de Japanse hoofdstad Tokio lichaamsdelen gevonden in een huis. Dat meldt AP. De lichaamsdelen lagen verspreid door een appartement opgeslagen in koelboxen. Een 27-jarige man, de bewoner van het appartement, is gearresteerd. Hij heeft inmiddels bekend de lichamen van zijn slachtoffers proberen te verbergen. Zo wilde hij het bewijs van zijn daden vernietigen.

Vermiste vrouw

De lichaamsdelen werden gevonden na een zoektocht naar een 23-jarige vrouw uit Tokio. Zij was onlangs verdwenen en het onderzoek leidde de politie naar de verdachte. Het tweetal zou met elkaar in contact zijn gekomen via internet en zouden samen gezien zijn op camerabeelden in de stad.

Japanse media melden dat de lichaamsdelen van acht vrouwen en een man zijn gevonden. De politie vermoedt dat een van de gevonden lichamen de vermiste 23-jarige is, aldus een politiewoordvoerder. Hij wilde niet ingaan op het aantal lichamen dat is gevonden.

In een poging zijn daden te maskeren overgoot de man de opgeslagen lichaamsdelen met kattengrind, tegen de stank, aldus een woordvoerder van de politie.