AS Roma verplettert Chelsea, Atlético blameert zich

De Romeinen wonnen met 3-0 van Chelsea, terwijl Atlético in eigen huis niet verder kwam dan 1-1 tegen Qarabag uit Azerbeidzjan.

Stephan El Shaarawy van AS Roma viert zijn goal tegen Chelsea.
Stephan El Shaarawy van AS Roma viert zijn goal tegen Chelsea. Foto Ettore Ferrari / EPA

Het weerzien met zijn vaderland Italië is trainer Antonio Conte van Chelsea heel slecht bevallen. Het duel met AS Roma in Stadio Olimpico leverde in groep C van de Champions League een zware nederlaag op: 3-0. Daardoor nam de ploeg van basisspeler Kevin Strootman de eerste plaats in de poule over van de Engelse rivaal, nu met één punt meer.

Atlético Madrid kwam thuis tegen Qarabag FK uit Azerbeidzjan niet verder dan 1-1. De Spaanse ploeg bleef derde, met vier punten minder dan Chelsea. Qarabag staat op twee punten.

Door overwinningen op respectievelijk Celtic (1-2) en Anderlecht (5-0) zijn Bayern München en Paris Saint-Germain een ronde verder in het kampioenenbal.

Geen driepunter voor Juventus en Barcelona

Barcelona en Juventus hebben tijdens de vierde speelronde in poule D van de Champions League niet kunnen winnen. De Spaanse ploeg bleef op bezoek bij Olympiakos in Griekenland steken op 0-0. Juventus moest bij Sporting Portugal, met Bas Dost in het basisteam, genoegen nemen met 1-1.

Barcelona, met Lionel Messi en Luis Suárez gezamenlijk in de frontlinie, verzuimde het duel al in de eerste helft te beslissen. De Spaanse topclub liet legio kansen onbenut. In de rust bleef middenvelder Sergi Roberto in de kleedkamer achter, vermoedelijk met een hamstringblessure. Na de pauze bleven de bezoekers slordig in de afwerking, waardoor de Grieken het eerste puntje konden vasthouden.

Juventus, dat twee weken geleden thuis met 2-1 won van Sporting, kwam in de twintigste minuut op achterstand. Bruno César kwam uit een rebound tot scoren (1-0). Pas in de 79e minuut zorgde Gonzalo Higuaín voor 1-1. Kort daarna werd Dost bij de thuisploeg gewisseld. (ANP)

Uitslagen dinsdag

FC Basel - CSKA Moskou: 1-2
Manchester United - Benfica: 2-0
Celtic - Bayern München: 1-2
Paris St. Germain - Anderlecht: 5-0
AS Roma - Chelsea: 3-0
Atlético Madrid - FK Qarabag: 1-1
Sporting Portugal - Juventus: 1-1
Olympiakos - FC Barcelona: 0-0