Vijf doden

Storm trekt over Europa

Foto Fabrizio Bensch/Reuters

De brandweer in Berlijn had het zondag druk met het weghalen van ontwortelde bomen. In de Duitse hoofdstad werd zelfs even de noodtoestand uitgeroepen wegens de storm. Ook elders in het land, vooral in het noorden, was er veel overlast. Aan de Duitse Noordzeekust werd een 63-jarige man meegesleurd door een vloedgolf. In Hamburg overstroomde de Elbe. Op verschillende trajecten werd het treinverkeer beperkt door omgevallen bomen op het spoor .

In Nederland vielen de gevolgen van de harde wind mee. In het Twentse Borne viel een boom op een politieauto. In Noord-Limburg kwam een boom op het spoor terecht. Veel ernstiger waren de gevolgen in Oost-Europa. In Polen verloren twee automobilisten het leven en ook in Tsjechië kwamen twee mensen om. (NRC)

    • Wim Brummelman