Meer aanhoudingen na verijdelde aanslag Thalys in 2015

Vier mensen zijn meegenomen voor verhoor naar aanleiding van de verijdelde aanslag aan boord van een Thalys van Amsterdam naar Parijs.

Foto Jonas Roosens/ANP

De Belgische politie heeft maandag tijdens een reeks huiszoekingen vier mensen aangehouden in verband met het onderzoek naar de verijdelde aanslag in 2015 aan boord van een hogesnelheidstrein. Dat meldt het Belgisch Federaal Parket. De vier zijn meegenomen voor verhoor.

De huiszoekingen vonden plaats in Molenbeek, Anderlecht, Laken, Andenne en Marche-en-Famenne. Er werden geen wapens of explosieven gevonden.

Lees ook: ‘Klik, klik, klik’, klinkt het ineens in de wagon

Verijdelde aanslag

De Thalys was in augustus 2015 onderweg van Amsterdam naar Parijs toen een 26-jarige man bewapend met een kalasjnikov, een Luger-pistool en een stanleymes een aanslag wilde plegen. Amerikaanse mariniers wisten de man te overmeesteren. Er raakten twee mensen gewond.

Kijk ook: de Amerikanen die gisteravond een bloedbad verijdelden

De 26-jarige man werd aangehouden en bleek bij de autoriteiten bekend te staan als een potentiële terrorist. Hij ontkende een terroristisch motief te hebben en zei treinreiziger te willen beroven. Later werd een tweede verdachte aangehouden.

In juni vorig jaar werden nog eens zes mensen gearresteerd in verband met het onderzoek. Ook toen werden er huiszoekingen gedaan in Molenbeek.