Overname

Trustkantoor TMF verkocht, beursgang gaat niet door

TMF Group wordt voor een bedrag van 1,75 miljard euro overgenomen door investeerder CVC Capital Partners. De van oorsprong Nederlandse financiële en administratieve dienstverlener ziet met de overname af van zijn aangekondigde beursgang in Londen.

Het trustkantoor met 125 vestigingen over de hele wereld (7.000 medewerkers) wilde met een beursgang 340 miljoen ophalen om verdere groei te financieren. TMF liet afgelopen vrijdag weten met de investering van CVC ook de gewenste nieuwe stappen te kunnen zetten.

TMF was sinds 2008 in handen van een andere investeringsmaatschappij, DH Private Equity Partners. De overname moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders. TMF verwacht de deal in de eerste helft van volgend jaar af te ronden.

De trustbranche staat in Nederland onder druk, omdat de kantoren grote bedrijven helpen bij belastingontwijking. TMF is de grootste trustfirma van Nederland en levert onder meer diensten op het gebied van boekhouding, belastingen en personeelszaken. Tot het klantenbestand behoren grote bedrijven als Netflix, Toshiba en Volvo. Eigenaar van TMF is investeringsmaatschappij Doughty Hanson. Vorig jaar stond TMF nog in de etalage, maar een verkoop mislukte. CVC is een van de grootste private-equity-investeerders ter wereld, die tientallen miljarden dollars belegt van meer dan driehonderd grote beleggers uit de VS, Europa, Azië en het Midden-Oosten. (ANP)