Oud-minister Henk Kamp voorzitter ActiZ

Kamp is de eerste minister van kabinet-Rutte II die waarschijnlijk een nieuwe baan heeft.

Henk Kamp als minister van Economische Zaken (2012-2017)
Henk Kamp als minister van Economische Zaken (2012-2017) Foto Bart Maat/ANP

Oud-minister Henk Kamp (VVD) wordt de nieuwe voorzitter van ActiZ, een brancheorganisatie voor zorgondernemers. Kamp is maandag voorgedragen aan de algemene ledenvergadering van de vereniging, woensdag zal gestemd worden over zijn voordracht, meldt de organisatie in een persbericht.

Kamp is de eerste minister uit het vorige kabinet die een nieuwe functie lijkt te hebben. De oud-minister zal voor drie jaar benoemd worden. Hij volgt Guus van Montfort op, die sinds 2011 voorzitter van het bestuur van ActiZ was.

Lees ook: Henk Kamp (VVD): ‘De relevantie van Wilders is beperkt’

23 jaar in Den Haag

Bijna 400 zorgorganisaties zijn aangesloten bij ActiZ. De branchevereniging houdt zich voornamelijk bezig met ouderenzorg. De ondernemers die bij de organisatie zijn aangesloten, bieden zorg aan ongeveer 2 miljoen patiënten.

In Den Haag bezette Kamp de afgelopen 23 jaar verschillende posten. Hij was onder meer minister van Defensie in het kabinet-Balkenende II en III en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kabinet-Rutte I. De afgelopen vijf jaar was Kamp minister van Economische Zaken.