Nieuwe trainer

Verbeek coach én technisch manager bij FC Twente

Gertjan Verbeek (55) is de nieuwe trainer van FC Twente. Hij is maandagochtend gepresenteerd. Hij tekent een contract tot medio 2019. Jan de Jonge komt met Verbeek mee en wordt als assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf. Verbeek volgt René Hake op, die twee weken terug uit zijn functie werd gezet.

Verbeek wordt ook technisch manager en is in die functie medeverantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding. Die rol lag tot nu toe in handen van technisch- en commercieel directeur Jan van Halst.

„Er is nog heel veel werk te verzetten bij FC Twente”, zegt Van Halst. „Ook daarom willen we de ervaring, kennis en expertise van Verbeek breder inzetten en gaat hij ook de rol van technisch manager vervullen.” Twente staat dertiende.

Verbeek was eerder coach bij Heracles, Heerenveen, Feyenoord, AZ, FC Nürnberg en VfL Bochum. Hij groeide op in Enschede en speelde bij Zuid Eschmarke en later bij de Hengelose clubs ATC ’65 en Achilles ’12. In zijn jeugd bezocht hij wedstrijden van FC Twente. „Ik ben op 500 meter van het Diekman opgegroeid”, zegt hij in het persbericht. „Bij de wedstrijden van FC Twente in het Diekman – in de jaren 70 en 80 – kroop ik dan weleens met mijn vriendjes onder het hek door om zo gratis naar binnen te komen.” (NRC)