Goal van het Weekend: helaas net te laat voor doelpunt van het jaar

Alleen de FIFA krijgt het voor elkaar een prijs over 2017 al in oktober, anders was deze Goal van het Weekend zeker kandidaat voor doelpunt van het jaar geweest.

Maar eerst even naar de Nederlanders in het buitenland; zij hielden het beschaafd dit weekend. Bas Dost maakte na z’n hattrick van vorige week nu het enige doelpunt voor Sporting. En Giorginio Wijnaldum wist ook weer eens trefzeker te zijn.

In de Serie A stond de titanenstrijd tussen AC Milan en Juventus (0-2) op de rol. Gonzalo Higuaín maakte beide goals en met zijn eerste werd hij de allereerste speler die zowel in La Liga als de Serie A honderd doelpunten maakt. Ook uit Italië: Stephane El Shaarawy scoorde fraai voor AS Roma en vierde dat met een steunbetuiging voor de opnieuw zwaar geblesseerde Rick Karsdorp.

En uit eigen land sprongen de goal van Hicham Faik (Exceslior) en een van Jürgen Locadia’s doelpunten voor PSV in het oog.

3. Momen Zakaria (AL AHLY v Wydad Casablanca 1-0)

De Afrikaanse Champions League is toe aan de finale en aldaar wordt zo’n strijd beslist over twee duels. Dit weekend was de eerste en de Marokkanen zouden er uiteindelijk een kostbaar uitdoelpunt aan overhouden (1-1), maar wat wij vooral zagen was een geweldige goal van Momen Zakaria, die namens de thuisploeg al na 3 minuten de score opende:

2. José Juan Macias (CHIVAS v Tijuana 2-1)

Mexico was dit weekend niet alleen gastheer van de Formule 1-race, maar ook producent van een paar heerlijke doelpunten. Francisco Silva hamerde namens Cruz Azul lekker binnen, maar het was de carambole van José Juan Macias die het meest tot de verbeelding sprak:

1. Marcus Maddison (PETERBOROUGH v Shrewsbury Town 1-0)

Kandidaat voor Doelpunt van het jaar? Daar lijkt het wel op. Marcus Maddison stelde fantastisch een verrassende zege veilig op de koploper van de Engelse League One. Rodrigo Pinho (Maritimo) zal er flink van balen, want éigenlijk dacht hij de goal van het weekend gemaakt te hebben. Maar ja…