Eredivisie

Titelprolongatie ver weg voor Feyenoord: tien punten achterstand op koploper PSV

Feyenoord-speler Tonny Vilhena.
Feyenoord-speler Tonny Vilhena. Foto ANP

Tien wedstrijden gespeeld, tien punten achterstand op koploper PSV. Met nog 24 speelronden te gaan is een klein wonder nodig wil Feyenoord dit seizoen de titel prolongeren.

Feyenoord liep zaterdag bij nummer laatst Roda JC weer schade op (1-1) en zag concurrenten PSV en Ajax geen fouten maken. Het decor paste zaterdagavond bij dat van een ploeg in problemen, regen en wind trokken door het Parkstad Limburg Stadion.

Feyenoord kwam snel op voorsprong door een getoucheerd afstandsschot van Steven Berghuis. Kort erop maakte Roda gelijk via spits Dani Schahin, na halfslachtig ingrijpen van centrale verdediger Kevin Diks. Feyenoord kreeg veel grote kansen in de tweede helft, maar verzuimde de trekker over te halen. In totaal waagde Feyenoord 32 doelpogingen.

Gevraagd naar het onzekere optreden van Diks verwees coach Giovanni van Bronckhorst bij Fox Sports naar het vele aantal geblesseerde verdedigers (vijf). „De enige twee verdedigers die ik op de bank heb zitten zijn twee A-junioren.”

In de laatste zes competitiewedstrijden behaalde Feyenoord slechts vijf punten. Zondag gaat het op bezoek bij ADO Den Haag, waar ze het traditioneel lastig hebben. Woensdag is eerst het duel in Oekraïne bij Sjachtar Donetsk voor de Champions League. (NRC)