Asbest vrijgekomen bij brand in Nieuwegein

De brand op een bedrijventerrein was pas diep in de nacht onder controle, maar het nablussen gaat nog wel even duren.

Foto Lex van Lieshout / ANP

Op bedrijventerrein de Liesbosch in Nieuwegein is zondagavond bij een uitslaande brand in een voormalig Albert Heijn-distributiecentrum asbest vrijgekomen. Volgens de brandweer is de schadelijke stof op het terrein gebleven en niet met de rook meegewaaid naar Houten.

De vlammen van de brand waren vanaf 20.45 uur lange tijd in de hele regio te zien. Verschillende korpsen uit de regio Utrecht en Nieuwegein helpen mee de brand te blussen. Pas diep in de nacht had de brandweer het vuur onder controle, maar het nablussen gaat nog wel even duren.

Twitter avatar NieuwegeinTV NieuwegeinTV UPDATE Grote brand in voormalig AH-logistiekcentrum op De Liesbosch - https://t.co/gAk5N0aEwd #nieuwegein https://t.co/KjSzxWaNDA

Oorzaak van de brand nog onbekend

De oorzaak van de brand aan de Ravenswade is nog onbekend. Het is ook niet duidelijk wat voor materiaal er ligt opgeslagen in het pand. Volgens de Veiligheidsregio Utrecht is er vermoedelijk asbest in het dak van het pand aanwezig. Dat zou de knallen hebben veroorzaakt die sommige mensen zeggen te hebben gehoord.

Twitter avatar vrutrecht Veiligheidsregio Utr De knallen bij de #brand #Liesbosch worden gehoord komen waarschijnlijk van asbestplaten die vermoedelijk op dak liggen. Niet van vuurwerk.

De brand veroorzaakte veel rook die langs Houten, voornamelijk over weidegebied, richting Culemborg trok. De veiligheidsregio adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen in verband met de rook.