Man doodgestoken in Ggz-locatie Middelburg

De man zat in een begeleid wonen-project. Een bewoonster is aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Foto Jeroen Jumelet/ANP

In een beschermd wonen locatie in Middelburg is zaterdagavond een man overleden na een steekpartij. Dat meldt de politie. Een bewoonster is aangehouden. Ggz-instelling Emergis doet onderzoek.

Twitter avatar Politie_Zeeland Politie_Zeeland Man overleden bij steekincident aan Hof van Sint Pieter in #Middelburg, vrouw is aangehouden: https://t.co/c0S4rPCDEi

De steekpartij vond rond 21.00 uur plaats in de woning. Het slachtoffer overleed ter plekke. Op dat moment waren twee begeleiders aanwezig. Zij zaten in de overdracht van hun dienst. Een vrouw die ook op de locatie woont, werd door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Het is nog niet duidelijk wat er is gebeurd.

Emergis is onmiddellijk na het steekincident, volgens protocol, een onderzoek gestart. Ook de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (voorheen IGZ en IGJ) doet onderzoek, evenals de politie.

In een beschermd wonen locatie wonen mensen met langdurige psychiatrische problemen of verslavingsproblemen onder begeleiding. Ze worden geholpen om weer een plek in de maatschappij te vinden. Op de locatie in Middelburg is plaats voor 22 mensen met langdurige psychiatrische problemen.