Gertjan Verbeek nieuwe trainer FC Twente

De coach stapte in de voorbereiding van het seizoen op bij VFL Bochum. Hij volgt Rene Hake op.

Foto Koen van Weel/ANP

Gertjan Verbeek is de nieuwe trainer en technisch directeur van FC Twente. De oud-coach van onder meer Feyenoord en VFL Bochum volgt Rene Hake op die enkele weken terug van het eerste elftal werd afgehaald vanwege tegenvallende resultaten.

Verbeek heeft in Enschede een contract tot 2019 getekend. Hij neemt Jan de Jonge mee als assistent. In een eerste reactie stelt Verbeek verheugd te zijn bij FC Twente aan de slag te kunnen. “Ik heb in het verleden een aantal keren gesproken met FC Twente over een functie, maar dat ging om uiteenlopende redenen niet door. Mooi dat het er nu toch van komt.”

Verbeek gaat in Enschede de functie van trainer en technisch manager combineren:

“Dit past bij mij. Binnen het gehele voetbalbedrijf is er nog veel werk aan de winkel bij FC Twente. Neem bijvoorbeeld de scouting; die is kind van de rekening geworden, maar wel ontzettend belangrijk in een voetbalclub. Gelukkig zijn er al goede stappen gezet. Met mijn kennis en ervaring kan ik ook een belangrijke rol spelen om het verloren terrein in te halen.”

FC Twente dertiende

FC Twente presteert dit seizoen wisselvallig. De club verloor zeven keer in de eerste tien competitiewedstrijden. De club balanceerde in de zomer van 2016 op de rand van degradatie. De club werd aanvankelijk teruggezet naar de eerste divisie vanwege financieel wanbeleid, maar vocht die beslissing aan bij de beroepscommissie van de voetbalbond. Die stelde FC Twente deels in het gelijk, waardoor de degradatie werd teruggedraaid en de club wegkwam met een boete van 181.000 euro.