Zeker 31 doden door busongeluk Nepal

Het ongeluk gebeurde zo’n tachtig kilometer ten westen van hoofdstad Kathmandu. Onder de doden zijn elf kinderen. De chauffeur is gearresteerd.

Foto Harihar Singh/AFP

Minstens 31 mensen, onder wie elf kinderen, zijn zaterdag omgekomen bij een busongeluk in Nepal. Het voertuig vloog van de weg en kwam in een rivier terecht, heeft de politie laten weten aan persbureau AFP. Minstens zestien gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De bus belandde zaterdagochtend in de rivier de Trishuli in de regio Dhading, zo’n tachtig kilometer ten westen van hoofdstad Kathmandu. Reddingswerkers hadden zaterdagmiddag 31 lichamen geborgen. Op de lokale televisie was te zien hoe soldaten in boten de rivier afspeurden op zoek naar meer slachtoffers.

Chauffeur is aangehouden

Onduidelijk is hoeveel mensen nog worden vermist, omdat een passagierslijst ontbreekt. De autoriteiten hebben nog niets bekendgemaakt over de oorzaak van het ongeluk. Passagiers lieten aan lokale media weten dat de chauffeur dronken was.

Hij heeft het ongeval overleefd en is gewond geraakt. De chauffeur is aangehouden door de politie. Hij wordt ervan verdacht dat hij wilde ontsnappen nadat hij zichzelf uit het wrak had bevrijd.

Dodelijke ongelukken in Nepal komen geregeld voor. Veel wegen verkeren in slechte staat, evenals veel voertuigen. Ook wordt er vaak gevaarlijk gereden.