Zanger Gert Timmerman (82) overleden

Hij was de helft van het duo Gert en Hermien, dat een hit scoorde met het liedje Alle duiven op de Dam.

Gert en Hermien Timmerman in 1994.
Gert en Hermien Timmerman in 1994. Foto Kippa/ANP

Zanger Gert Timmerman (82), de helft van het zangduo Gert en Hermien, is overleden. Dat meldt de christelijke televisiezender Family7 via Facebook. Volgens persbureau ANP had Timmerman alvleesklierkanker.

De in Oldenzaal geboren Timmerman werd op zijn twintigste zanger. Hij startte met een solocarrière en was succesvol met nummers als Blume von Tahiti en Schommelstoel. In 1963 vormde hij een duo met Hermien van der Weide. In datzelfde jaar trouwden zij. Ze maakten veel liedjes met christelijke teksten en traden geregeld op bij de EO.

Samen ontvingen ze meer dan twintig gouden platen. In 1969 kwamen ruim 35.000 mensen af op hun show in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Gert en Hermien scoorde in 1972 een hit met Shalalie shalala (Alle duiven op de Dam):

Gert en Hermien werd door Van Kooten en De Bie gepersifleerd als het gospelduo De Positivo’s. In 1999 scheidden Timmerman en Van der Weide. Zij overleed in 2003.

Family7 zendt zaterdag vanaf 20.30 uur een programma uit met daarin “de laatste woorden van Gert aan zijn fans en aan Nederland”.

Correctie: in een eerdere versie van dit artikel stond, op basis van ANP-berichtgeving, dat Gert Timmerman werd geboren in Enschede. Dit moet Oldenzaal zijn.