Voetbal

Oud-international Hans Kraay sr. (81) overleden

Hans Kraay sr. is vrijdag op 81-jarige leeftijd overleden. Dat maakte zijn familie bekend. Kraay, een harde verdediger, speelde in de jaren vijftig en zestig voor DOS en Feyenoord. Hij kwam acht keer uit voor het Nederlands elftal. Kraay werd in 1958 met DOS kampioen van Nederland. Hij won ook twee landstitels met Feyenoord, in 1962 en 1965. In dat laatste jaar won Kraay met de Rotterdamse club ook de KNVB-beker. Als trainer werkte hij na zijn actieve carrière voor onder meer Ajax, Feyenoord, AZ’67, Sparta en FC Den Haag. Kraay bekleedde de functie van technisch directeur bij Feyenoord en PSV. Hij ging daarna verder als voetbalanalist op de radio en televisie bij de NOS. De markante voetbalman was ook geruime tijd vaste gast in het RTL-praatprogramma van presentator Wilfred Genee, maar stopte daarmee in 2004 na herhaaldelijke ruzies met tafelgenoot Johan Derksen. (ANP)