Verstappen start vanaf plek twee bij Grote Prijs van Mexico

Sebastian Vettel was een fractie sneller, 0,086 seconden. Titelfavoriet Lewis Hamilton start op plek drie.

Max Verstappen maakt een pitstop.
Max Verstappen maakt een pitstop. Foto Ulises Ruiz Basurto/EPA

Het scheelde héél weinig of Max Verstappen had zondag kunnen starten op poleposition bij de Grote Prijs van Mexico. Tijdens de kwalificaties was Sebastian Vettel zaterdag 0,086 seconden sneller. Verstappen start daardoor vanaf plek twee.

Het is de derde keer in de carrière van de Red Bull-coureur dat hij op de tweede plek mag beginnen. Na afloop van de kwalificaties zei de 20-jarige Verstappen dat die tweede plek goed is, maar “ik wilde heel graag de koppositie”. Voor de Duitser Vettel (Ferrari) wordt het de vijftigste keer dat hij helemaal vooraan mag starten bij de Formule 1.

Lees ook: Max Verstappen blijft Red Bull langer trouw

Vier keer de wereldtitel

Titelfavoriet Lewis Hamilton (Mercedes) begint zondag op de derde positie. Hamilton heeft 66 punten meer dan Vettel. In Mexico hoeft hij ‘slechts’ vijfde te worden om de eerste Brit te worden die vier keer de wereldtitel in de wacht sleept.

Na de Grote Prijs van Mexico volgen dit seizoen nog twee wedstrijden: de Grote Prijs van Brazilië (10-12 november) en die van Abu Dhabi (24-26 november).