Haagse Zaken #6: Rutte III achter de schermen: de ontgroening van de ChristenUnie

In het nieuwe kabinet Rutte III doet ook de relatief onervaren ChristenUnie mee. Niet vanzelfsprekend, en ook niet zonder slag of stoot. Redacteur Petra de Koning volgde de kleine partij gedurende de onderhandelingen en bespreekt dit unieke inkijkje met presentator Lamyae Aharouay en redacteur Emilie van Outeren.

Hoe beleefde de relatief onervaren ChristenUnie de formatie? En weet Mark Rutte iedereen binnenboord te houden? Petra de Koning zocht het uit, door mee te lopen met de kleine partij. Emilie van Outeren sprak met de mensen rond Mark Rutte voor een antwoord op de tweede vraag. Beide redacteuren doen hun verhaal in Haagse Zaken, waarin onze politieke redactie onder leiding van presentator en NRC-columnist Lamyae Aharouay de politieke week doorneemt.

Luister ook naar de vorige aflevering van Haagse Zaken: Pim-pam-petten met ministerposten, teleurgestelde Kamerleden en de prijs van Thijs.

Productie Mirjam van Zuidam.