Grote politiecontrole bij feest Hells Angels in Harlingen

Motorrijders worden onder meer gecontroleerd op nog openstaande gevangenisstraffen. “Daar waar de Hells Angels zijn, is de politie ook.”

Het clubhuis van de Hells Angels in Harlingen, in 2014.
Het clubhuis van de Hells Angels in Harlingen, in 2014. Foto Catrinus van der Veen/ANP

De politie houdt zaterdagmiddag en -avond een grote verkeerscontrole bij een feest van Hells Angels in Harlingen, in samenwerking met de Belastingdienst, de marechaussee en de douane. Op de toegangsweg van een industrieterrein worden de motorrijders tegengehouden, meldt de politie.

In het clubhuis van de Hells Angels op industrieterrein Oostpoort in Friesland is zaterdag een groot feest aan de gang. De politie schrijft: “Daar waar de Hells Angels zijn, is de politie ook”.

Via Twitter laat de politie van Friesland weten dat een lid is aangehouden vanwege belediging:

Lees ook: Zelfs met een verbod stop je een criminele motorclub niet

Openstaande gevangenisstraf

Tijdens de controle richt de politie zich op verkeersovertredingen en andere strafbare feiten. Ook worden openstaande boetes en belastingschulden geïnd. Mensen die nog een gevangenisstraf hebben openstaan, worden aangehouden. Verder wordt tijdens de controle gewerkt aan het “versterken van de informatiepositie rondom de Hells Angels”. De politie wil de leden “in beeld brengen”.

Aan de controle doen verder ook de gemeente Harlingen en het Openbaar Ministerie mee. Omdat sommige leden van de Hells Angels uit het buitenland komen, zijn er bij de controle ook agenten uit onder meer Duitsland.

De politie plaatste op Facebook een kort filmpje over de actie.