Feyenoord speelt gelijk, Ajax wint

Feyenoord morste uit bij Roda JC punten, het werd 1-1. Ajax won uit bij Willem II met 1-3.

Feyenoord-speler Bart Nieuwkoop na het gelijkspel tegen Roda JC.
Feyenoord-speler Bart Nieuwkoop na het gelijkspel tegen Roda JC. Foto Kay in 't Veen/ANP

In de Eredivisie heeft Feyenoord uit bij Roda JC in Kerkrade zaterdagavond met 1-1 gelijk gespeeld. De landskampioen verspeelde hiermee tegen hekkensluiter Roda opnieuw punten. Van de laatste zes competitiewedstrijden won Feyenoord er slechts een. Na tien wedstrijden heeft Feyenoord zeventien punten.

Steven Berghuis maakte in de elfde minuut de 1-0 voor Feyenoord. Het was zijn zevende doelpunt van het seizoen. Dani Schahin maakte zeven minuten later gelijk. Trainer Giovanni van Bronckhorst was na afloop kritisch:

“We hadden met ruim verschil kunnen winnen, maar dan moeten we wel de kansen afmaken. Teleurstellend.”

Ajax won uit bij Willem II in Tilburg met 1-3. Het elftal van trainer Marcel Keizer kwam in de laatste twintig minuten terug van een achterstand van 1-0. Namens de Amsterdammers scoorden Lasse Schöne, Siem de Jong en David Neres. Ajax heeft nu 22 punten uit tien wedstrijden.

Heracles en PEC

Heracles Almelo boekte thuis met de 3-0 winst op VVV-Venlo zijn derde competitiezege van het eredivisieseizoen. Brandley Kuwas maakte het eerste doelpunt, waarna Kristoffer Peterson twee goals scoorde.

PEC Zwolle won zaterdagavond met 2-0 van ADO Den Haag. Het was de zesde thuiszege in de Eredivisie op rij. Dat is een record voor de Zwollenaren. Piotr Parzyszek maakte de 1-0, daarna scoorde Younes Namli de 2-0.

Zondag worden in de Eredivisie vier wedstrijden gespeeld. Vanaf 12.30 uur speelt Vitesse tegen koploper PSV. Mochten de Eindhovenaren winnen, dan kan PSV de voorsprong op Feyenoord tot tien punten vergroten.