Expositie

Portretten inheemse volkeren

Foto Jimmy Nelson
Foto Jimmy Nelson

Nog een week te zien: ONLY NEW, een expositie met werk van de Brits-Nederlandse fotograaf Jimmy Nelson, met dertig kleurrijke portretten van inheemse volkeren. Het betreft nieuw werk voor zijn volgend jaar te verschijnen boek, met 35 „unieke volkeren; van de Khanys rendierherders in het noorden van Siberië tot de Pataxo in de diepe jungle van de Amazone en van de Laylap in Bhutan tot de Mundari in geïsoleerd Zuid-Soedan”. Nelson reist al bijna acht jaar de wereld over om op de meest afgelegen plekken volkeren te fotograferen „in hun pure schoonheid en culturele uiterlijke verschijningen”. Hij wil vastleggen wat dreigt te verdwijnen. T/m zondag 5 november, Rademakers Gallery, KNSM-laan 291. www.rademakersgallery.com