In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Een strijder van het Vrije Syrische Leger in een ruïne in Aleppo. Vooral Oost-Aleppo is compleet verwoest door de oorlog in Syrië.
Foto Khalil Ashawi/Reuters
In Italië werd er deze week gestemd over een nieuwe stemwet. Minister-president Paolo Gentiloni kreeg voor alle moties voldoende steun. De Vijfsterrenbeweging is sterk tegen de nieuwe wet, senator Stefano Lucidi en stemde tegen met een blinddoek voor. De Vijfsterrenbeweging noemt de nieuwe wet een ‘institutionele coup d’etat’.
Foto Remo Casilli/Reuters
Een supporter wordt opgepakt tijdens de bekerwedstrijd tussen Leicester City en Leeds United (3-1).
Foto Darren Staples/Reuters
De hoofdtester van het bedrijf The Adventurists, Tom Morgan, vloog deze week in een stoel hangend aan ballonen. De slogan van het bedrijf: We're fighting to make the world less boring.
Foto The Adventurists and Richard Brandon Cox/via Reuters
De Ethiopische regisseur Zekarias Mesfin verrast het publiek tijdens de première van zijn film Ewir Amora Kelabi. De film vertelt zijn eigen verhaal hoe van Ethiopië naar Israël probeerde te komen. Tijdens die reis zat hij onder andere twee jaar vast in een Egyptische gevangenis.
Foto Zacharias Abubeker/AFP
Griekse wachten steken het olympische vuur aan bij de tempel van Hera in Olympia. De Olympische Winterspelen zijn in februari 2018 in Pyeongchang, Zuid-Korea.
Foto Aris Messinis/AFP
Orkaan Lan trok afgelopen week over Japan. Deze weg bij Kishiwada stortte in na hevige regenval.
Foto Kyodo/Via Reuters
De 13-jarige Rohingya Sanuara Begum wacht totdat ze toegelaten wordt in Bangladesh. Tienduizenden gevluchte Rohingya uit Birma zitten nu in vluchtelingenkampen in Bangladesh. De ambassadeur van Bangladesh zei deze week tegen pers dat er dagelijks nog duizenden mensen zich melden bij de grens.
Foto Adnan Abidi/Reuters
Een model presenteert tijdens de Mercedes-Benz Fashion Week in Rusland een hoed van de Russische designer Aslamova.
Foto Mladen Antonov/AFP
Indiase soldaten proberen vrijwilligers in bedwang te houden die zich willen aanmelden voor het leger.
Foto Ajay Verma/Reuters
Deze week werden op de campus van de Grambling State University in Amerika twee mannen van 23 doodgeschoten. Studenten zoeken bij elkaar troost. De dader wordt momenteel nog gezocht.
Foto Hannah Baldwin/The News-Star via AP
Afgelopen donderdag werden in Kenia opnieuw verkiezingen gehouden, maar oppositieleider Raila Odinga had zich al weken teruggetrokken uit de race. Supporters van Odinga gingen de straat op tijdens de verkiezingen.
Foto Jennifer Huxta/AFP
Een Syrische baby met ernstige ondervoeding in het in handen van rebellen zijnde stadje Hamouria.
Foto Amer Almohibany/AFP
De president en CEO van Kobe Steel Hiroya Kawasaki tijdens een persconferentie in Tokio.
Foto Toru Hanai/Reuters
Vorige week werd de Filippijnse stad Marawi bevrijd van IS. Op de foto een bord met “I love Marawi” voor de vele verwoeste gebouwen in de stad.
Foto Romeo Ranoco/Reuters
De Amerikaanse president Donald Trump wijst een journalist aan tijdens een persconferentie in de tuin van het Witte Huis.
Foto Andrew Harnik/AP
Een ernstig ondervoed kind in Tshikapa, Congo-Kinshasa. Sinds augustus 2016 woedt er een gewelddadig conflict tussen regeringstroepen en lokale milities in Congo-Kinshasa.
Foto John Wessels/AFP
Dit is de Bloodhound SSC. Dit supersnelle landvoertuig moet een topsnelheid van 1609 kilometer per uur kunnen halen. De Britse makers hopen dat het voertuig daarmee de recordsnelheid kan verbreken.
Foto Ben Birchall/PA via AP
Het nieuwe kabinet Rutte III op het bordes van Paleis Noordeinde. (L-R voor) Halbe Zijlstra (minister van Buitenlandse Zaken), vicepremier Kajsa Ollongren (minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), premier Mark Rutte (minister van Algemene Zaken), koning Willem-Alexander, vicepremier Hugo de Jonge (Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport), vicepremier Carola Schouten (minister van Landbouw, Voedselveiligheid en Regio) en Ferdinand Grappenhaus (minister van Justitie).
Foto Robin Utrecht/ANP
Een lid van de Royal Guard tijdens de uitvaart van de Thaise koning Bhumibol. Na een jaar rouwen werd er afscheid genomen van de Thaise koning.
Foto Sakchai Lalit/AP