Vanaf december iedere dag ‘tienminutentreinen’

In de nieuwe dienstregeling rijdt de Intercity tussen Amsterdam en Eindhoven zes keer per uur, zeven dagen per week.

NS en ProRail zijn tevreden over de test met de tienminutentrein: zes intercity's per uur tussen Amsterdam, Utrecht, 's-Hertogenbosch en Eindhoven.
NS en ProRail zijn tevreden over de test met de tienminutentrein: zes intercity's per uur tussen Amsterdam, Utrecht, 's-Hertogenbosch en Eindhoven. Foto Remko de Waal/ANP

Treinreizigers tussen Amsterdam, Utrecht, ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven hebben vanaf 10 december vaker een Intercity. In de nieuwe dienstregeling, die vanaf zondag 10 december geldt, rijdt de tienminutentrein tussen die steden zeven dagen per week.

NS en ProRail voerden sinds september van dit jaar op woensdagen een test uit met de tienminutentrein. Met de inzet van die trein rijden ieder uur zes intercity’s tussen de steden. Reizigers hoeven daardoor minder lang te wachten. Tegenover persbureau ANP zegt een woordvoerder dat zij bovendien meer kans hebben op een zitplaats.

Lees ook: Hoe werkt het snelle treintraject tussen Amsterdam en Eindhoven?

Meer treinen

In de nieuwe dienstregeling van de spoorwegen gaan ook elders in het land meer treinen rijden dan nu het geval is; per werkdag 130 treinen meer, stelt de NS in een persbericht. Zo rijden er meer treinen tussen Meppel en Leeuwarden en komen er meer rechtstreekse sprinterverbindingen. In de avonduren en de weekeinden zullen meer treinen rijden van Utrecht Centraal naar Eindhoven, Schiphol Airport en Nijmegen.

Lees ook: De tienminutentrein kun je nog het best vergelijken met een Intercity vermomd als metro