#Metoo

RTL wil gesprek met Brandt Corstius over misbruik

RTL en producent Blue Circle willen in gesprek met schrijver en televisiemaker Jelle Brandt Corstius om meer duidelijkheid te krijgen over het seksueel misbruik waar hij dinsdag in Trouw over schreef. De mediabedrijven zijn „geschrokken dat hem dit is overkomen” toen hij werkzaam was bij Barend & Van Dorp. Op de voorpagina van het dagblad schreef Brandt Corstius dat hij in het „prille begin van zijn televisiecarrière” is gedrogeerd en gedwongen tot orale seks. De naam van de dader en details bleven ongenoemd. Hij zweeg lang over het incident maar voelde zich, in de reeks berichten rond het misbruik van filmproducent Harvey Weinstein, genoodzaakt zijn verhaal na vijftien jaar alsnog te vertellen. „Ik vond het belangrijk om dit te delen. Ik schrijf het om herhaling te voorkomen. Waarom zou ik de enige zijn?”

Eerder meldde ook presentator Frits Barend diep geschokt te zijn. RTL en Blue Circle zeggen donderdag in een verklaring „groot respect” te hebben voor het feit dat de Brandt Corstius met zijn verhaal naar buiten is getreden.

„Het recht op een veilige en gezonde werkomgeving is voor ons van het grootste belang”, stellen zij. „Wij willen dan ook benadrukken dat geen enkele vorm van ongewenst gedrag door ons wordt getolereerd.” (NRC)