Excelsior te sterk voor FC Twente: 3-1

Al na 1 minuut en 8 seconden kwam FC Twente tot scoren met een doelpunt van Tom Boere.

Spelers van FC Twente na de 1-2.
Spelers van FC Twente na de 1-2. Foto ANP

Hoewel het seizoen pas net is begonnen, heeft FC Twente vanavond voor de zevende keer een wedstrijd verloren. Thuis in de Veste kon Twente niet op tegen het spel van Excelsior (3-1). Al na 1 minuut en 8 seconden kwam FC Twente tot scoren met een doelpunt van Tom Boere.

Het was de eerste nederlaag onder de nieuwe trainer Marino Pusic, die de taken van de vertrokken René Hake overnam.

Lees ook het nieuwsbericht: Hake niet langer trainer van FC Twente

Na een half uur leek de 2-0 nabij, maar dit werd voorkomen door doelman Ögmundur Kristinsson. Vlak voor rust nam Excelsior het spel over. Hicham Faik schoot een vrije trap in de netten van keeper Jorn Brondeel. Een kwartier voor tijd kwamen de Rotterdammers op voorsprong met een kopbal van Milan Massop.

In de slotfase zette FC Twente nog druk, maar een schot van Michael Liendl kon de Tukkers niet meer tot een gelijke stand brengen. De wedstrijd werd beslist met een goal van Khalid Karami, die de bal hard in schoot na een voorzet van Mike van Duinen.

‘Snel akkoord met Gertjan Verbeek’

FC Twente verwacht bij monde van directeur Jan van Halst dat snel een akkoord kan worden bereikt met Gertjan Verbeek als nieuwe hoofdtrainer. Bij FOX Sports zei Van Halst dat hij er alle vertrouwen in heeft. Er vonden al gesprekken met Verbeek plaats, maar tot onderhandelen kon het nog niet komen totdat de overeenkomst met Hake werd gesloten. “Dat is gebeurd. We hebben ons netjes aan de regels gehouden”, zei hij daarover.

Het was de bedoeling dat Hake een andere functie zou krijgen binnen FC Twente, maar “het was lastig om lopende het seizoen een geschikte plek voor hem te vinden”. Om die reden is daarvan afgezien. “Voor beide partijen is er nu duidelijkheid”, concludeerde de directeur.