Deze vrachtwagencabine is superchic

Thijs Wolzak fotografeert elke week een bijzonder interieur. Deze week een vrachtwagen in crème en beige.

Penoza „Moet je die auto zien, vast een aso.” Als de portofoon van vrachtwagenchauffeur Stephan van Spronsen (31) aanstaat, hoort hij andere truckers vaak opmerkingen maken over zijn wagen. „Jaloezie en afgunst”, denkt hij. „Elk lampje meer is daar al een reden voor. Ga maar na wat er dan gebeurt bij zo’n wagen als die van mij.” De buitenkant van zijn knalrode vrachtwagen is door zijn werkgever versierd in Penoza-stijl. „Achterop is de cast geairbrusht.” Het bracht Van Spronsen zelfs naar Tuschinski. „Ik mocht alle acteurs naar de rode loper brengen voor seizoen vijf, fantastisch.”

Show Bijna alles in de cabine heeft Van Spronsen zelf gemaakt. „De letters niet hoor. Zo goed kan ik niet zagen.” Zijn thema is niet Penoza, maar crème en beige. „Superchic.” De rode verlichting zorgt ervoor dat binnen- en buitenkant op elkaar aansluiten. Op zijn dashboard is voor elk lampje een afzonderlijk knopje te vinden. „Het is een dure hobby, ja, maar mijn buurman heeft een postduif van 5.000 euro. Wat is erger?” In de vakken boven het stuur bergt hij zijn spullen op. „Alles moet netjes zijn. Zelfs de onderkant van mijn auto blinkt.” Twee à drie keer per maand staat Van Spronsen met zijn wagen op een truckshow om „grote bekers te vangen”. Hij is twee keer derde geworden als ‘De mooiste van Nederland’.

Thuis Vijf dagen per week, „en soms net zoveel nachten” is Van Spronsen voor werk in zijn truck. Op de foto zit hij op het bed. Zijn huis in Klundert (Noord-Brabant) is net zo netjes en nog rijkelijker gedecoreerd „met kaarsjes en zo. Mensen geloven niet dat daar dan een jongen woont.” Op z’n arm staat de achternaam van hem en zijn moeder. „Zij heeft keihard geknokt zodat ik die naam mag dragen.”