Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto Romeo Ranoco/Reuters
 1. Macron, de rattenvanger van Hamelen


  Emmanuel Carrère, die voor The Guardian de Franse president Emmanuel Macron een week volgde, doet een mooie poging diens aantrekkingskracht te verklaren. Hij is “de rattenvanger van Hamelen” die door veel handen schudden mensen “hypnotiseert”. Tip van correspondent Peter Vermaas.

 2. Homovervolging in Azerbajdzjan

  Niet alleen in Tsjetsjenië zijn homo’s, transgenders en lesbiënnes hun leven niet zeker: ook in Azerbajdzjan worden lhbtq’s massaal opgepakt en hun rechten geschonden. Radio Free Europe sprak met twee slachtoffers over martelingen in gevangenschap, hoorde Oost-Europa-redacteur Eva Cukier.

 3. Wie is toch Yashar?


  Amerika-correspondent Guus Valk tipt dit profiel van @yashar: een vrijwel onbekende, maar ongekend succesvolle journalist. Hij heeft de ene scoop na de andere, en zit als geen ander te wroeten in de politiek en media. Maar het is ook ongemakkelijk. Yashar heeft een politieke agenda en is een mysterie.

  Lees hier: Who Is Yashar?
 4. Extreme hitte in India

  Het zuiden van India wordt steeds warmer en droger. Zó warm en droog dat boeren hun oogsten keer op keer zien mislukken. Met een golf van zelfmoorden tot gevolg. De NYT maakte er een indrukwekkend videoverhaal van, zag buitenlandredacteur Eva Oude Elferink.

  Lees en kijk hier: The unihabitable village
 5. Het gevaar van IS-terugkeerders

  Midden-Oosten-commentator Carolien Roelants las Beyond the Caliphate, een gedegen overzichtsrapport (8 pagina’s noten!) van het Amerikaanse Soufan Center over de buitenlandse strijders van IS en het gevaar dat de terugkeerders vormen.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.