In beeld

Uitvaart van Bhumibol

Koning Bhumibol van Thailand wordt deze donderdag, ruim een jaar na zijn dood, gecremeerd. Miljoenen mensen worden bij de plechtigheden verwacht, die in totaal vijf dagen duren. Het openbare leven in Thailand zal naar verwachting grotendeels stil komen te liggen tijdens de plechtigheden.
Dinsdag hadden de eerste rouwenden al een plekje gezocht langs de route van de uitvaartprocessie van koning Bhumibol.
Anthony Wallace/AFP
Phra Chaoyuhua Bhumibol Adulyadej, formeel koning Rama IX, overleed op 13 oktober 2016, na zeven decennia op de troon te hebben gezeten, maar wordt pas deze donderdag gecremeerd.
Soe Zeya Tun/Reuters
Er is een jaar voorbereiding aan de crematie vooraf gegaan. De militaire regering van Thailand trok er zo’n 3 miljard baht, omgerekend bijna 77 miljoen euro, voor uit.
Athit Perawongmetha/Reuters
Met saluutschoten door de artillerie wordt de koninklijke crematieplechtigheid in gang gezet.
Rungroj Yongrit/EPA
Staand onder zwarte paraplu’s wachten Thai donderdag voor het koninklijke paleis in hoofdstad Bangkok, in afwachting van de ceremonie.
Diego Azubel/EPA
De koninklijke urn wordt in de processie vervoerd in The Great Victory Royal Chariot, een verguld rijtuig dat wordt voortgetrokken door militairen in historische uniformen.
Roberto Schmidt/AFP
Koning Rama X, voluit Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangku, troonopvolger en zoon van Bhumibol, tijdens de ceremonie.
Jorge Silva/Reuters
Langs de route staan ventilators om de menigte in zwart gehulde Thai te koelen bij temperaturen ruim boven de 30 graden.
Damir Sagolj/Reuters
Als de stoet met de koninklijk familie passeert vallen de toeschouwers in aanbidding op hun knieën.
Damir Sagolj/Reuters
Miljoenen mensen worden bij de plechtigheden verwacht, die in totaal vijf dagen duren.
Ye Aung Thu/AFP
Enkele vertegenwoordigers van verschillende erewachten lopen in de processie.
Sakchai Lalit/AP
Het openbare leven in Thailand komt naar verwachting grotendeels stil te liggen tijdens de plechtigheden.
Jorge Silva/Reuters
Koning Vajiralongkorn heeft een rol in de rituelen van de ceremonie.
Damir Sagolj/Reuters
De Thaise prinsessen Sirivannavari Nariratana en Bajrakitiyabha, halfzussen en dochters van de huidige koning, tijdens de uitvaartceremonie van hun grootvader.
Damir Sagolj/Reuters
De aankomst van de processie in het koninklijke paleis in Bangkok. De crematieplechtigheid op het Sanam Luang-plein wordt bijgewoond door koningin Máxima en andere buitenlandse vorsten.
Dailynews via Reuters