Ook AZ en PSV ronde verder in KNVB-beker

AZ won eenvoudig met 0-4 van Almere City FC. Eerder op de avond kwam PSV met veel moeite langs FC Volendam met 0-2.

Foto Bas Czerwinsk / ANP

Na verlenging heeft PSV een plek in de achtste finales van het bekertoernooi veiliggesteld. Door goals van Marco van Ginkel en Hirving Lozano werd het uiteindelijk 0-2 tegen FC Volendam.

Voor de koploper van de Eredivisie was het een uiterst moeizame wedstrijd op het Volendamse kunstgras. Hoewel in de reguliere speeltijd de meeste kansen voor PSV waren, kon de ploeg uit Eindhoven het doel maar niet vinden. Na een doelpuntloze eerste helft waren er in het tweede bedrijf kansen voor Luuk de Jong en voor Maher, die een vrije trap over het Volendamse doel heen schoot. Ook Mauro, die in de 70ste minuut in het veld kwam voor Adam Maher, zag zijn schot net naast gaan.

In de verlenging werd Marco van Ginkel ingebracht voor Bart Ramselaar. De spits, die normaal aanvoerder is, wist met een knappe omhaal in de tweede helft van de verlenging alsnog te scoren. In de laatste minuut maakte Hirving Lozano de zege definitief: 0-2. In het slot van de blessuretijd moest Dylan Mertens van FC Volendam het veld verlaten met een rode kaart.

De omhaal van Marco van Ginkel:

AZ - Almere City FC

De laatste wedstrijd om een plek in de achtste finales ging donderdagavond tussen AZ en Almere City FC. Daar werd om 20.45 uur afgetrapt, bij rust stond het 0-1 voor AZ en de club uit Alkmaar won uiteindelijk eenvoudig met 0-4. De doelpuntenmakers waren Stijn Wuytens, Wout Weghorst (2) en Jonas Svensson.

Hoewel er in de tweede helft dus volop gescoord werd, kreeg AZ in de eerste helft geen uitgespeelde kansen. Joris van Overeem moest bij AZ al snel gehavend naar de kant. Jeremy Helmer was in dertiende minuut zijn vervanger. Na de tweede gele kaart voor Kees van Buuren stond de thuisploeg vanaf de 61e minuut met tien man.

Dit zijn de ploegen die zich geplaatst hebben voor de achtste finales:

De volgende ploegen plaatsten zich dinsdag en woensdag voor de volgende ronde van het bekertoernooi:

 • Heracles Almelo
 • VVV-Venlo
 • Ajax
 • Willem II
 • Roda JC
 • Feyenoord
 • NEC
 • Fortuna Sittard
 • PEC Zwolle
 • VVSB
 • GVVV
 • RKC Waalwijk
 • SC Cambuur
 • FC Twente
 • PSV
 • AZ