Grote hasjvangst blijkt harddrugs te zijn

De politie trof in drie auto’s een grote hoeveelheid drugs aan met een straatwaarde van 26 miljoen euro.

De politie heeft in september voor 26 miljoen euro aan harddrugs gevonden in drie auto's. Op deze foto zijn niet de betreffende harddrugs te zien.
De politie heeft in september voor 26 miljoen euro aan harddrugs gevonden in drie auto's. Op deze foto zijn niet de betreffende harddrugs te zien. Foto Valerie Kuypers/ANP .

De politie blijkt in september honderden kilo’s aan harddrugs te hebben onderschept. Eerder werd gemeld dat het om 450 kilo hasj ging, maar uit nader onderzoek naar de verdovende middelen is gebleken dat het gaat om 420 kilo cocaïne en 30 kilo heroïne.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de drugsvangst een straatwaarde van 26 miljoen euro. De voorlopige hechtenis van vier verdachten - twee mannen uit Hilversum van 32 en 64 jaar, een 45-jarige verdachte uit Zaandijk en een man uit Heemskerk van 46 jaar - is begin deze maand met 90 dagen verlengd.

De verdachten werden 13 september gestopt door de politie voor een controle op de Richelleweg in Soest. Bij het doorzoeken van de drie auto’s waarin ze reden, troffen agenten vervolgens de verdovende middelen aan. Ook werd in een loods waar de mannen uit vertrokken waren een vuurwapen gevonden.

Het onderzoek naar de zaak loopt nog. De vier verdachten worden vervolgd voor handel in en bezit van harddrugs en wapenbezit.