Nederzettingen

Israël geeft goedkeuring aan bouw 176 huizen in Oost-Jeruzalem

Israël heeft woensdag de bouw goedgekeurd van 176 nieuwe huizen in een Joodse nederzetting midden in een Palestijnse wijk in Oost-Jeruzalem. Door de uitbreiding verdrievoudigt het aantal woningen in de Joodse nederzetting Nof Zion. Dit gebied is geheel omsloten door Palestijnse woningen van de wijk Jabel al-Mukaber. Nof Zion bevindt zich in het gebied dat Israël in de Zesdaagse Oorlog van 1967 veroverde en annexeerde. De Palestijnen beschouwen Oost-Jeruzalem als hoofdstad van de staat die ze willen creëren op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook. Wasel Abu Yousif, lid van de Palestijnse PLO, sprak van een „uitdaging voor de internationale gemeenschap”. Deze heeft Israël altijd opgeroepen een eind te maken aan de bouw van nederzettingen in bezet gebied. (Reuters)