‘Minder Marokkanen-zaak’

Wilders vraagt voorzitter van Hof vergeefs zich terug te trekken

PVV-leider Geert Wilders heeft donderdag de voorzitter van het Gerechtshof Den Haag, Jeanne Gaakeer, vergeefs gevraagd zich terug te trekken. Wilders, die in hoger beroep terecht staat in de ‘minder Marokkanen-zaak’, zag geen juridische grond voor een wrakingsverzoek. ,,Ik heb daar één antwoord op”, zei Gaakeer. „Ik zal mij niet verschonen.” Het hoger beroep gaat over Wilders’ veroordeeldeling voor discriminatie en groepsbelediging eind vorig jaar. De politicus uitte dinsdag tijdens de regiezitting twijfels over de neutraliteit van Gaakeer. Volgens Wilders heeft zij als voorzitter van Stichting Gascaria een scriptieprijs uitgereikt aan een ‘linkse activiste’. Gaakeer zei dat zij de UvA-studente alleen tijdens de prijsuitrijking heeft ontmoet. De scriptie was kwalitatief goed , benadrukte Gaakeer. (NRC)