Bijna 50 doden bij brand vuurwerkfabriek Indonesië

Getuigen zeggen dat er twee explosies te horen waren. De fabrieksgebouwen zijn deels ingestort.

Beelden op de Indonesische tv van de fabriek na het ongeluk.
Beelden op de Indonesische tv van de fabriek na het ongeluk. Screenshot Kompas TV

Bij een brand in een vuurwerkfabriek in Indonesië zijn zeker 47 doden gevallen. Dat melden Indonesische media op basis van de politie.

Het ongeluk vond plaats in Tangerang, een voorstad van Jakarta. De fabriek staat aan de rand van een woonwijk. Er waren 103 werkers in de fabriek aanwezig, van wie er naast de doden 46 gewond raakten. De gewonden worden behandeld in het ziekenhuis. Sommigen hebben zware brandwonden en zijn in levensgevaar.

De locatie van de vuurwerkfabriek

Getuigen zeggen twee explosies te hebben gehoord. De brand ontstond rond 09.00 uur ‘s ochtends plaatselijke tijd. Het begon bij de ingang van de fabriek en verspreidde zich daarna razendsnel. Uren later had de brandweer het vuur pas onder controle.

Op tv-beelden is te zien dat fabrieksgebouwen deels zijn ingestort. Auto’s in de buurt zijn compleet verbrand en er stijgt een dikke wolk zwarte rook op. De politie is een onderzoek gestart. De fabriek zou pas twee maanden in gebruik zijn geweest.