KNVB-beker

Beker-avontuur voorbij voor amateurs Swift en De Dijk

De amateurs van AVV Swift zijn woensdagavond in tweede ronde van de KNVB-beker uitgeschakeld. In eigen Kuip won landskampioen Feyenoord met 4-1 van de Amsterdamse zaterdaghoofdklasser, die in de eerste ronde nog had gestunt door bekerhouder Vitesse uit te schakelen. Feyenoord opende agressief met een vroeg doelpunt van Sam Larsson uit een vrije trap. Een paar minuten later volgde een rode kaart voor Swift-speler Nik Gabel plus een strafschop, die door Michel Kramer werd gemist. Pas vlak voor rust werd het 2-0, opnieuw door Larsson. In de tweede helft bracht Max van Wakeren met een schitterend diagonaal schot de bezoekers zelfs terug tot 2-1. Goals van Kramer en Larsson ontnamen de Amsterdamse amateurs de laatste hoop op een nieuwe sensatie.

Ook voor de amateurs van ASV De Dijk, dat uitkomt in de tweede divisie, kwam een eind aan het beker-avontuur. Ajax versloeg de stadgenoot in het stadion van Volendam met 4-1. Frenkie de Jong opende na een kwartier de score voor Ajax. Siem de Jong bereidde de voorsprong nog voor rust uit met twee treffers. In de tweede helft scoorde Vaclav Czerny snel 4-0, vlak voordat hij geblesseerd uitviel. Nabil El Gourari zorgde met een kopbal voor de eindstand. Ook Heracles, VVV, Willem II en Roda JC bereikten de derde ronde. (NRC)