In beeld

Intieme beelden van een buitenstaander

Mumkin sura? Mag ik een foto nemen? Dat zijn de enige woorden Arabisch die de Belgische fotografe Bieke Depoorter kent. Ze bleef in Egypte een nachtje slapen bij mensen die ze op straat leerde kennen en vroeg in de intimiteit van de avond en de nacht of ze een foto van hen mocht maken. Met haar beelden ging Depoorter de straat op om Egyptenaren te vragen om hun commentaar, het vergroot haar betrokkenheid, maar toont ook haar afstand: ‘Je was hier misschien een nacht. Maar het leven op die foto heb je niet geleefd.’ Bieke Depoorter: As it May Be / Mumkin is te zien t/m 14 januari in Fotomuseum Den Haag.
Caïro, maart 2012.
Bieke Depoorter/Magnum Photos.
Al-Mahalla al-Kubra, Al-Gharbiya, november 2015.
Bieke Depoorter/Magnum Photos.
Caïro, juni 2012.
Bieke Depoorter/Magnum Photos.
Egypte. Cairo. 2012
Bieke Depoorter/Magnum Photos.
Egypte. Tahseen, Mansoura
Bieke Depoorter/Magnum Photos.
Egypte. Fayoum. Tunis.
Bieke Depoorter/Magnum Photos.
Egypt. Minya
Bieke Depoorter/Magnum Photos.
Egypte. Minya. 2013.
Bieke Depoorter/Magnum Photos.
Egypte. Minya 2013
Bieke Depoorter/Magnum Photos.