Banneling

Uitgezette salafistische imam is actief in Den Haag

De omstreden salafistische imam El Alami Amaouch is opgedoken in Den Haag. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente tegenover persbureau ANP naar aanleiding van berichtgeving donderdag in De Telegraaf. De prediker werd een jaar geleden uit België uitgezet, omdat hij een gevaar zou vormen voor de staatsveiligheid. Volgens De Telegraaf predikt de Nederlands-Marokkaanse Amaouch op het moment ook in Den Haag. De krant weet niet of hij verbonden is aan een moskee, maar concludeert op basis van preken op sociale media dat hij in Nederland actief is. Hij zou onder meer in de Haagse buurten Transvaal en de Schilderswijk toespraken houden. Aanvankelijk werd ervan uitgegaan dat Amaouch in Marokko verbleef. Ruim tien jaar geleden ging hij van Den Haag naar België. (ANP, NRC)