Actrice Lind: ex-president George Bush sr. randde mij in 2014 aan vanuit zijn rolstoel

Dat ook Amerikaanse (oud-)presidenten hun handen niet altijd thuis konden houden bij aantrekkelijke jonge vrouwen is geen nieuws. Maar dat de op dit punt onomstreden George Bush senior (93) op zijn oude dag vanuit zijn rolstoel de tv-actrice Heather Lind van achteren had betast, onder het vertellen van een schunnige mop, kwam voor velen als een lichte schok.

Lind zelf onthulde het voorval deze week op het sociale netwerk Instagram in een inmiddels gewist bericht. Volgens haar speelde het zich af tijdens een fotosessie in Houston in 2014, die ook werd bijgewoond door Bush’ vrouw Barbara. Lind stelde dat ze „aangerand” was. Terwijl hij een schuine mop vertelde, betastte Bush haar ten tweede male.

De actrice zei dat ze had besloten deze ervaring openbaar te maken nadat ze Bush, president van 1989 tot 1993, vorige week had gezien op de televisie op een benefietconcert voor orkaanslachtoffers. Ze eindigde haar bericht met #metoo, de hashtag waar vrouwen ervaringen over seksuele intimidatie delen.

Bush, die aan Parkinson lijdt en vader is van de later eveneens president geworden George Bush junior (2001-2009), liet bij monde van een woordvoerder weten dat het slechts om een grapje was gegaan. „President Bush zou nooit – onder welke omstandigheid ook – opzettelijk iemand leed berokkenen en hij verontschuldigt zich oprecht als juffrouw Lind zich door zijn poging tot humor beledigd voelt”, luidde een verklaring die aan twee populaire magazines werd gezonden. De bladen hadden Bush sr. om commentaar gevraagd.

    • Floris van Straaten