PEC Zwolle ontsnapt in tweede ronde

KNVB-beker

PEC Zwolle is met de schrik vrijgekomen in de tweede ronde van de KNVB-beker. Pas na verlenging won de huidige nummer vier van de eredivisie van tweededivisionist Kozakken Boys: 3-2. Erik Bakker zorgde in de eerste helft van de verlenging uit een strafschop voor de beslissing.

NEC liet zich niet verrassen door Achilles’29. De Gelderse derby eindigde in Nijmegen in 3-0. Arnaut Groeneveld, Ferdi Kadioglu en Mohamed Rayhi brachten de treffers op hun naam. Liefst twee keer werd gebruikgemaakt van de videoscheidsrechter. In de negentiende minuut werd een gele kaart voor NEC-speler Suently Alberto veranderd in een rode, kort na rust werd van een strafschop een vrije trap gemaakt.

RKC Waalwijk haalde uit tegen De Treffers: 7-0. Bij rust was het 3-0. Noël de Graauw maakte in de tweede helft binnen zeven minuten een hattrick. Fortuna Sittard won thuis van Go Ahead Eagles: 3-0. SC Cambuur versloeg in Brabant Den Bosch: 0-2. (ANP)