offshore

Boorplatformbouwer Heerema schrapt 250 banen

Bij offshorebedrijf Heerema Marin Contractors (HMC) verdwijnen 250 banen. Dat heeft de onderneming dinsdag bekendgemaakt. Het gaat om tweehonderd kantoorbanen, waarvan het merendeel op het hoofdkantoor in Leiden. Daarnaast vervallen nog eens vijftig banen op de vloot. Gedwongen ontslagen worden daarbij niet uitgesloten. Heerema, dat wereldwijd boorplatformen installeert op zee, heeft de laatste jaren veel last van de crisis in de olie- en gasindustrie. Die is weer het gevolg van een lage olieprijs. In totaal werken er zo’n 1.500 mensen bij HMC. Daarvan heeft tweederde een kantoorbaan en werkt de rest op de vloot. Het is de bedoeling dat de komende maanden een akkoord wordt bereikt met de ondernemingsraad en de vakbonden over de reorganisatie. (ANP)