brood

Bakkers dreigen met actie na afwijzen cao

Nederlandse bakkers dreigen met acties om een betere cao af te dwingen. De bij vakbond FNV aangesloten bakkers wezen de laatste cao-voorstellen af. Ze vinden de geboden loonsverhoging te laag en eisen betere arbeidsomstandigheden. Aan wat voor acties de bakkers denken, is nog onduidelijk. De bakkers in loondienst zitten al sinds oktober vorig jaar zonder cao. Een geboden loonsverhoging van 3,75 procent over 2,5 jaar vinden ze daarom te laag. Daarnaast zijn ze het niet eens met de invoering van een zogenaamde urenbank. Dat houdt in dat een ingeroosterde bakker bij weinig werk naar huis gestuurd kan worden. De niet gewerkte uren moeten dan later worden ingehaald. De bakkers willen bovendien de toeslagen behouden voor het werken op feestdagen. (ANP)