Recensie

Recensie Muziek

Témé Tan maakt wat alleen hij kan maken

Wat zijn het toch heerlijke tijden voor grenzenloze muzikanten, en daarmee voor luisteraars. Témé Tan groeide op in Congo en België, werd verliefd op Braziliaanse tropicalia en kreeg zijn naam van vrienden met wie hij diep in de Japanse elektronische popscene dook. Zijn debuut klinkt al even veelzijdig als consistent. Niks geen traditionele folk of automatische piloot-pop. Témé Tan vervaardigt uit zijn achtergronden en interesses een album dat niemand anders zou kunnen maken. Een recensentenreflex om de genres toch te willen benoemen: af en toe een Congolese rumbagitaar en elektronisch vervormde duimpiano’s, zijn stem zou niet misstaan in een indiebandje, een geluid dat hij mixt met dance en hiphop. Maar die termen betekenen niets, want naarmate muzikanten grenzen slechten, wordt de muziek almaar persoonlijker. Dit album is van Témé Tan, voor de wereld.