Recensie

Recensie Film

Survivalfilm is af en toe te glossy

Survivalfilm De Palestijns-Nederlandse regisseur Hany Abu-Assad slaagt voor zijn Hollywoodbrevet, maar wel met de hakken over de sloot.

In The Mountain Between Us moeten Idris Elba en Kate Winslet zien te overleven in de Rocky Mountains.
In The Mountain Between Us moeten Idris Elba en Kate Winslet zien te overleven in de Rocky Mountains. Foto Twentieth-Century-Fox-Film-Corporation

Met survivalfilm The Mountain Between Us slaagt de Palestijns- Nederlandse regisseur Hany Abu-Assad voor zijn Hollywoodbrevet, maar wel met de hakken over de sloot. En met behulp van het soepele charisma van Kate Winslet en Idris Elba. In deze survivalfilm over twee mensen en een hond die in de Rocky Mountains neerstorten, redden zij elkaar beurtelings het leven en houden ze elkaar warm.

Lees ook het interview met regisseur Hany Abu-Assad: ‘Het zijn communisten daar in Hollywood’

Abu-Assads actieregie is competent, met een fraai gefilmde vliegtuigcrash, maar mist de rauwheid en de urgentie van de beste survivalfilms. Je gelooft niet helemaal in het lijden van de helden. Zeker niet na hun te glossy gefilmde liefdesscène in een verlaten jachthut bij oranje knapperend haardvuur.