Jan Willem Sieburgh benoemd als zakelijk directeur Stedelijk

Sieburgh gaat de functie tijdelijk vervullen, totdat er een nieuwe zakelijk directeur is gevonden.

Beeld Stedelijk Museum

Jan Willem Sieburgh wordt tijdelijk aangesteld als zakelijk directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam. Dat heeft de Raad van Toezicht van het museum besloten. Sieburg begint vanaf november met de functie en zal “de komende tijd de werkzaamheden verrichten die nodig zijn totdat de opvolging van de directie is geregeld”, schrijft het Stedelijk in een verklaring.

Eerder dit jaar maakte voormalig zakelijk directeur Karin van Gilst bekend te vertrekken. Zij gaf bijna vijf jaar leiding aan het Stedelijk en zei dat het een “natuurlijk moment” was om te gaan. NRC stelde vast dat er jarenlang een strijd woedde tussen Van Gilst en de artistiek directeur Beatrix Ruf.

Lees ook: De twee directeuren van het Stedelijk konden nooit goed met elkaar overweg

Onlangs legde Ruf ook haar functie neer nadat NRC had onthuld dat ze stevig bijverdiende met een kunstadviesbedrijf. Met haar besloten vennootschap Currentmatters maakte ze in 2015 terwijl ze al werkte als artistiek directeur voor het Stedelijk een winst van ten minste 437.306 euro.