PEC pas na verlenging langs Kozakken Boys

Eerder plaatsten onder meer NEC, FC Twente en RKC Waalwijk zich al voor de achtste finales van de KNVB-beker.

Foto Bas Czerwinski/ANP

PEC Zwolle heeft zich dinsdag na een moeizame wedstrijd geplaatst voor de achtste finales van de KNVB-Beker. Pas na verlenging werd hoofdklasser Kozakken Boys uit Werkendam verslagen.

Na 88 minuten voetbal stond het 2-1 in Zwolle, maar dankzij een late gelijkmaker van Gwaeron Stout van Kozakken Boys werd het toch nog verlengen. In de eerste helft van de verlenging zorgde Erik Bakker namens PEC alsnog voor de verlossende 3-2, waardoor de bekerwinnaar van 2014 zich plaatste voor de volgende ronde.

Twitter avatar PECZwolle PEC Zwolle AFGELOPEN | PEC Zwolle had er een verlenging voor nodig, maar kan zich gaan melden in de achtste finales van de KNV… https://t.co/MY2VK4iy3Y

Het zou niet de eerste stunt zijn in het bekertoernooi: eerder werd titelhouder Vitesse verrassend uitgeschakeld door de Amsterdamse amateurclub Swift. Woensdag mag de amateurformatie uit Amsterdam-Zuid in een volle Kuip aantreden tegen Feyenoord.

Twente heeft geen kind aan FC Eindhoven

FC Twente won dinsdagavond zonder al te veel moeite van FC Eindhoven. In de Grolsch Veste werd het 3-0 voor de Tukkers, dankzij twee doelpunten van Tom Boere - die tegen zijn oude club speelde. In de tweede helft benutte Adnane Tighadouini een strafschop en gooide de wedstrijd daarmee definitie op slot.

Het is al enkele weken onrustig bij de club in Enschede. Vorige week werd trainer René Hake door de clubleiding aan de kant gezet vanwege de beroerde seizoensstart. Dit tot grote onvrede van de spelers en een deel van de aanhang. Na het slachtofferen van Hake werd er tweemaal met 3-0 gewonnen.

NEC eenvoudig langs Achilles ’29

Eerder op de avond plaatste NEC zich eveneens voor de volgende ronde, dankzij een eenvoudige zege op Achilles ’29. In het eigen Gofferstadion versloeg de ploeg uit Nijmegen de streekgenoot uit Groesbeek met 3-0.

Tijdens het duel moest arbiter Dennis Higler twee keer de hulp inroepen van de videoscheidsrechter. Eerst in de negentiende minuut, toen hij NEC-speler Suently Alberto na raadpleging van de videobeelden rood gaf in plaats van geel voor een tackle met gestrekt been. En voor de tweede keer vlak na de pauze, toen een penalty voor NEC toch geen penalty bleek. De doelpunten van NEC waren van Arnaut Groeneveld, Ferdi Kadioglu en Mohamed Rayhi. Bij Achilles ’29 moest Shuremy Felomina van het veld, nadat hij in vijf minuten twee keer een gele kaart had gekregen.

RKC Waalwijk behaalde in eigen huis tegen De Treffers een monsterscore: 7-0. Ook Cambuur Leeuwarden wist zich te plaatsen door bij FC Den Bosch met 0-2 te winnen.

Uitslagen KNVB Bekerduels van dinsdagavond:
NEC - Achilles ’29: 3-0
Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles: 3-0
PEC Zwolle - Kozakken Boys: 3-2
VV Katwijk - VVSB: 1-2
GVVV - Koninklijke HFC: 1-0
RKC Waalwijk - De Treffers: 7-0
FC Den Bosch - SC Cambuur Leeuwarden: 0-2
FC Twente - FC Eindhoven: 3-0