Zorgtechnologie

Optimisme bij Philips dankzij winst- en omzetgroei: vooral in China gaat het goed

Foto Bloomberg
Foto Bloomberg

Gezondheidstechnologiebedrijf Philips heeft zoals verwacht zijn omzet in het derde kwartaal verder zien groeien. Ook de winst viel hoger uit, blijkt uit een handelsupdate over het derde kwartaal. Vooral de resultaten in China gaven de resultaten een impuls. De omzet over de afgelopen maanden steeg met 4 procent tot 4,1 miljard euro. Daarmee presteerde het bedrijf nagenoeg in lijn met de gemiddelde verwachting van analisten. Onder de streep resteerde een bedrag van 263 miljoen euro, waar een jaar eerder over de periode een winst van 214 miljoen euro in de boeken werd gezet. Het gaat daarbij om de winst bij voortgezette activiteiten. Topman Frans van Houten benadrukte ook de toename van het werk dat nog op de plank ligt. De zogeheten orderintake steeg met 5 procent. Volgens Van Houten plukt Philips de vruchten van zijn strategie, waarbij niet wordt afgeweken van het getrokken plan. Voor het hele jaar handhaafde Philips de verwachting, ondanks wereldwijde onzekerheden. (ANP)