Pensioenen

Groot pensioenfonds is sceptisch over grote pensioenhervorming

De bestuursvoorzitter van het derde pensioenfonds van Nederland waarschuwt voor overgangsproblemen bij hervorimngen van het pensioenstelsel. Dat zegt Benne van Popta van Pensioenfonds Metaal en Techniek, een fonds met 1,3 miljoen deelnemers, maandag in een interview met het Financieele Dagblad. De deadline van 2020, wanneer volgens het kabinet een nieuw pensioenstelsel moet ingaan, noemt hij ‘ambitieus’. Volgens de bestuursvoorzitter is het positief dat in het Regeerakkoord staat dat de werknemers en werkgevers aan zet zijn. „Maar de keerzijde is dat je dan ook moet zorgen dat je er samen uitkomt. De regering geeft een aantal randvoorwaarden waar de sociale partners aan moeten voldoen. En dat is nog puzzelen. Het huiswerk is nog niet af.” (NRC)