Omzet en winst Philips toegenomen

De resultaten liggen in de lijn der verwachting. Het bedrijf maakt een grote transitie door.

Topman Frans van Houten geeft in januari een persconferentie naar aanleiding van de jaarcijfers van Philips.
Topman Frans van Houten geeft in januari een persconferentie naar aanleiding van de jaarcijfers van Philips. Foto Koen van Weel/ANP

De omzet en winst van Philips zijn in het derde kwartaal van dit jaar verder toegenomen. Dat meldt het medisch technologiebedrijf maandag. De groei komt deels voort uit de goede resultaten in China.

De omzet steeg met 4 procent tot 4,1 miljard euro. Ook maakte het bedrijf 263 miljoen euro winst. Dat is een toename in vergelijking met het derde kwartaal vorig jaar toen de winst op 214 miljoen euro uitkwam. Het resultaat ligt volgens analisten in de lijn der verwachting, aldus persbureau ANP.

Lees ook: Voor Philips is nu de tijd gekomen om ‘te oogsten’

Philips heeft een grote transitie doorgemaakt. Het bedrijf is gesplitst, doet de verlichtingsdivisie de komende tijd van de hand en richt zich op medische technologie en persoonlijke gezondheidszorg.

Het aantal bestellingen nam toe met een “solide” 5 procent, aldus Van Houten. De topman houdt vast aan de bedrijfsverwachting voor het hele jaar ondanks de “voortdurende wereldwijde onzekerheden”.

Lees ook: Economisch tij helpt opgesplitst Philips

Het bedrijf stelt ook dat het op weg is om de geplande jaarlijkse besparing van vierhonderd miljoen euro door te voeren. Tot nu toe is 350 miljoen euro bespaard.